Nyhetsbrev april
Women Ahead fortsätter befästa sin position som det självklara valet av rekryteringsbyrå för företag som ser affärsnytta genom jämställdhet, mångfald och inkludering.

Några av våra framgångsrika rekryteringssamarbeten är bl.a. med ATEA, Samhall, Phoenix Contact, Samsung, InfoCare,Fujitsu, Telemanagement, ViewBase m.fl.

I detta nyhetsbrev tar vi bl.a. upp vikten av "offboardning" då många företag i dagsläget behöver hjälp för att få ett bra avslut vid uppsägningar. Vi tar även upp vårt samarbete med Afry (fd ÅF) där vi bidrar med hur de ska tänka för att öka antalet kvinnliga ansökningar.

Sist med inte minst lyfter vi Blocket som tar hem det prestigefyllda priset "Diversity Employer Gold 2020"
Vikten av en värdeskapande offboarding process för företag
Vi hjälper företag i deras offboarding arbete när de behöver avsluta flertalet anställningar.
Syftet med den tjänsten är att ge de som lämnar företaget det bästa förutsättningar inför sina nya utmaningar.
Vi träffar dem i ett personligt coach- och karriärsamtal, hjälper till med CV och personligt brev samt hur en Linkedin profil ska se ut för att vara iögonfallande i en rekryterares ögon.
Detta är av yttersta vikt för att värna om företagets employer branding samt behålla en god relation till sina före detta anställda.
AFRY (fd ÅF) ger Women Ahead i uppdrag att locka fler kvinnliga kandidater i rekryteringsprocessen
AFRY har som målsättning att vara en organisation med 30% kvinnliga medarbetare. Idag har de 26% och för att nå sitt mål har de valt att anlita oss, Women Ahead.

Vi är glada och stolta att få bidra till AFRYs mål om en mer jämställd arbetsplats. Women Ahead kommer bidra med att utbilda kring inkludering, jämställdhet och mångfald vilket ska leda till att locka fler kvinnliga kandidater och hur man på sikt även behåller de kvinnliga medarbetarna.

Nyckeln till att skapa mångfald innebär alltid ett medvetet val och ett långsiktigt arbete.
Läs mer om hur AFRY arbetar med detta projekt:

Blocket vinnare av Diversity Employer Gold 2020

2020 års vinnare av Diversity Employer Gold blev Blocket

Varje år nomineras 5 stycken företag inom svenskt näringsliv att få utmärkelsen – Diversity Employer Gold.

Nomineringen lyder

Diversity Employer Gold 2020 tilldelas Blocket för deras initiativ, engagemang och gedigna arbetssätt för en jämställd organisation. Vi ser med spänning fram emot Blockets fortsatta resa kring inkludering, mångfald och jämställdhet. ”