Utgave # 20| Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Vinsmaking – Opplev Mer av Vinen
Selv om vinsmaking kan virke meget avansert, og noe som krever en grundig kursing eller utdannelse, så er det i prinsippet kun en enkel aktivitet som vi uansett gjør daglig. Smake.

Vinsmaking vil hjelpe deg å oppleve mer av smaken og aromaene i vinen. Ved å benytte litt tid med vinglasset vil du kunne få flere opplevelser knyttet til vin, og på denne måten få mer kunnskap om ulike vintyper.

Det første du må gjøre klart er å servere vinen på riktig temperatur. Dette finner du om du søker på nettet, eventuelt om det står oppført på flasken. Vinen bør også serveres i et vinglass som passer den aktuelle vintypen.

Før du smaker på vinen bør man først benytte en annen sans. Synet. Se hvordan fargen i vinen er og hold den gjerne opp mot et blankt ark eller en hvit vegg for å få et bedre inntrykk.

Neste steg er å lukte på vinen. Her må du gjerne rotere på vinglasset for å få virvlet frem mer av aromaene. Dette er også med på å oksidere vinen og få frem mer av smakene. 

Siste steget er å smake på vinen. Noter ned på et ark hvilke smaker du gjenkjenner, og diskuter gjerne med andre slik at du kanskje blir oppmerksom på nye smaker som du først ikke klarte å identifisere.
Kosta Boda Chateau Vinglass
Kosta Boda Chateau ble designet av Bertil Vallien for snart 30 år siden og har et tidløst, elegant og vakkert utseende.

Vinglassene er laget i krystall og det er ikke anbefalt å vaske disse i oppvaskmaskinen.

Hvitvin og rødvinglassene i Kosta Boda Chateau serien kommer i flere størrelser og variasjoner. Du finner størrelser fra 8 cl og helt opp til 50 cl blant XL utgavene.

Spiegelau Vinglass
Authentis serien fra Spiegelau er en serie med flotte vinglass.

Navnet Authentis er bygget rundt ordet autentisk, og vinglassene er designet nettopp for å få frem den autentiske smaken i vinen.

Authentis vinglass er ifølge Spiegelau selv et resultat av en nøye spesialiser produksjonsprosess kombinert med en dyp forståelse av det å nyte vin.

Rosendahl Vinglass
Rosendahl Grand Cru vinglass finnes i flere modeller til champagne og ulike typer viner.

Vinglassene har et enkelt og elegant design samtidig som de er tidløse, funksjonelle og brukervennlige.

Rosendahl Grand Cru serien er designet av Erik Bagger og inneholder vinglass, vinstativ, servise og annet.

Andre Steder på Nettet: