Utgave # 22 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Server Iskald Drikke i Champagnekjøler
En champagnekjøler benyttes for å kjøle ned drinker. Champagne skal gjerne serveres på en lav temperatur og det er derfor praktisk å benytte en champagnekjøler. Ha i champagneflasken i kjøleren en halvtimes tid før servering og den vil oppnå en god serveringstemperatur.

En champagnekjøler kan i mange tilfeller også benyttes til å servere iskalde pils eller andre glassflasker eller bokser. Fyll kjøleren med isbiter og kaldt vann, og ha over flaskene. Nå har dere kald øl i lang tid fremover.

Andre drinker krever at man har isbiter. Om du ønsker å servere isbiter i et selskap kan man benytte en isbøtte for å ta vare på isbitene. Om man beholder lokket på isbøtta vil den fungere med termofunksjon slik at det tar lenger tid før isbitene smelter.

Flere isbøtter er laget i rustfritt stål som hjelper til å bevare kulden i isvannet. Benytt isbit-klypen for å ta isbitene ut av isvannet og over i drinken.
Champagnekjøler
En champagnekjøler gjør servering av champagne til noe ekstra spesielt. Om det er spesielle anledninger som bryllup, nyttårsaften eller i forbindelse med annet festlig lag, tar man fort champagneopplevelsen opp et hakk ved å servere den på is i en vakker kjøler.

Champagne bør serveres med en temperatur på mellom 7 og 9 grader. Dette kan du oppnå ved å oppbevare champagneflasken i kjøleskapet et par timer innen den tas ut og serveres, eller du kan la den ligge i champagnekjøleren med isbiter i mellom 15 og 30 minutter.

Isknuser
Er du glad i å lage drinker vil en isknuser kunne hjelpe deg i å lettere kunne lage en rekke ulike drinker hvor man helst bør ha knust is.

Loft Bar Isknuser fra WMF er en lekker designet manuell isknuser der man benytter en sveiv på siden for å knuse isbitene.

Isbøtte
Isbøtte i rustfritt stål designet av Arne Jacobsen. Isbøtten er en del av den større designserien «Cylinda-Line» som har blitt en populær klassiker og som i 1967 vant ID-prisen for det unike designet.

Isbøtten har 2-lags vegger som sammen med lokket er med på å isolere innholdet slik at temperaturen holdes lav og isbitene holder lenger.

Andre Steder på Nettet: