Nieuwsbrief juni 2024

Twee nieuwe tools op website Vorm DC: ‘Nederlands leren’ en ‘Digitale competenties van huishoudhulpen versterken’

📌 De tools bieden een overzicht van mogelijke opleidingen in Vlaanderen en Brussel, handige websites en applicaties die de Nederlandse taalvaardigheden en digitale vaardigheden van je huishoudhulpen kunnen verbeteren.


Deze vaardigheden zijn noodzakelijk om goed te kunnen functioneren in de maatschappij en om hun autonomie, zelfvertrouwen en persoonlijk en professioneel welzijn verder te ontwikkelen.


Nieuwsgierig? 👉 Surf naar onze website en ontdek deze nieuwe tools zelf:

Website 'My Perfect Day' in een nieuw jasje!

📢 Vorm DC lanceerde op 6 juni een vernieuwde versie van het digitaal educatief platform ‘My Perfect Day’.


Bedrijven, huishoudhulpen, werkzoekenden, opleiders of trajectbegeleiders kunnen via deze website de job van huishoudhulp ontdekken of beter leren kennen.

De website bestaat uit drie grote onderdelen:


  • ✅ De webserie geeft verschillende situaties weer die huishoudhulpen kunnen tegenkomen bij de klant. We stellen drie verschillende types van klanten voor en vragen in de video’s input van de kijker, waardoor je op een eenvoudige manier tips krijgt over de job.


  • ✅ De opleidingen hebben een duidelijke link met onze schoonmaakgidsen, met dan het verschil dat deze in digitale vorm zijn. Handig voor opleiders om hun opleidingen dynamischer te maken. (Toekomstige) huishoudhulpen kunnen de digitale opleidingen zelfstandig doorlopen.


  • ✅ De uitdagingen of spelletjes zijn ideaal voor opleiders om in te zetten in hun opleidingen: als kennismaking met het beroep van huishoudhulp of als afsluiter van een vorming. (Toekomstige) huishoudhulpen kunnen de uitdagingen aangaan om bij te leren of om hun kennis en vaardigheden te testen.


Even enthousiast als wij? Neem snel een kijkje en ga aan de slag met My Perfect Day!

Evenementen Vorm DC in najaar

Hoera! De zomer staat voor de deur ... maar wij kijken al stiekem uit naar het najaar 🤗! Want daar zullen we elkaar ongetwijfeld tegenkomen op één van onze events: digitaal of persoonlijk.


📆 Benieuwd naar onze webinars rond rekruteren via sociale media? Of onze Management Days die dit jaar draaien rond het thema ‘Re-integratie’? Of wil je graag meer weten over de tools die Vorm DC al ontwikkeld heeft voor Oekraïense huishoudhulpen? Dit én meer ontdek je op onze evenementenkalender!

👉 Neem er vlug je agenda bij en schrijf je in voor de events van jouw voorkeur.


Graag tot dan 🖐!

Pagina voor huishoudhulpen op onze website

Naar aanleiding van de IDEA-studie, rond Drempels en stimulansen om opleiding te volgen, hebben we een pagina speciaal voor huishoudhulpen ontwikkeld.


🎯 De bedoeling is om de huishoudhulpen beter te informeren over Vorm DC en bewust te maken van het belang van opleiding.

Op deze pagina vind je o.a. meer informatie over Vorm DC, de voordelen van opleiding, de talrijke vaardigheden waarover huishoudhulpen (moeten) beschikken ...


👉 Bekijk de pagina en deel ze zeker met je huishoudhulpen!

Opleidingen ‘werkbaar werk’

📢 Eind 2023 lanceerden we de nieuwe opleidingen ‘werkbaar werk’ voor de sector.


De ‘in company’ opleidingen kennen een groot succes. Ondertussen zijn al meer dan 650 opleidingen in Vlaanderen doorgegaan of ingepland. Helaas is hierdoor het voorziene budget op.


Nog op zoek naar een gratis open opleiding voor je huishoudhulpen? ✅ Bekijk dan zeker onze opleidingskalender. Ook hier moeten we meegeven dat de sessies snel volzet geraken, dus vlug inschrijven is de boodschap!

Interesse in een bepaalde opleiding? Of nood aan een opleiding in een andere taal? Neem dan contact op met de accountmanager van jouw regio, die kan je zeker verderhelpen.

Doe mee aan de gratis Dag van Inclusie!

📢 Op 22 oktober nodigt Vorm DC je uit voor de Dag van Inclusie, een initiatief in samenwerking met de SERV, de sociale partners, de werkplekarchitecten en andere sectorfondsen.


Tijdens deze dag staat inclusief ondernemen en het benutten van diversiteit en het potentieel van elke werknemer centraal.

Inclusief ondernemen versterkt jouw bedrijf door de unieke sterke punten van elke werknemer te benutten. Kleine acties kunnen al een groot verschil maken. Inclusie draait om het betrekken van iedereen op de arbeidsmarkt, en het omvat diverse doelgroepen en thema’s. 🧑‍🤝‍👩


Op dit event krijg je praktische tips, boeiende inzichten en inspiratie via workshops, informatieve sessies, bedrijfsgetuigenissen en prikkelende keynotes. Het is een unieke gelegenheid om waardevolle kennis op te doen en concrete stappen te zetten naar een meer inclusieve werkomgeving.


De Dag van Inclusie gaat door in Gent ICC. Meer informatie vind je op deze website

👉 www.dagvaninclusie.be. Inschrijven kan vanaf augustus.


Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86 C bus 302, 1000 Brussel
Linkedin