Nieuwsbrief 6


14 maart 2024

Nieuws

Beste ouders/verzorgers,


Afgelopen maandag, 11 maart heeft de visitatiecommissie van het Nuffic het TTO-programma van de school beoordeeld. Het volgende schreef Nuffic over de visitatie:

Precies een week voor de Dag van de Vlag was het het al feest op het Schakel College op Aruba. Zij haalden namelijk het junior tto-certificaat voor havo/vwo. We spraken met enthousiaste leerlingen en docenten en hebben een aantal inspirerende lessen gezien. Het was een feestje! Bedankt voor de gastvrijheid en felicitaties voor jou, Inge La Haye - Teunissen en jouw geweldige team.

Ook het mavo-programma is door Nuffic bekeken. Omdat er voor de mavo een andere visitatie-procedure van kracht is kon dit nog niet helemaal worden afgerond. Aan alles is al voldaan en zijn we blij met de positieve feedback van Nuffic. Het laatste onderdeel zijn de slagingspercentages van dit schooljaar. Dat weten we natuurlijk binnenkort en daar kijken we met vertrouwen naar uit.

Carnavalsviering op het Schakel College

Wat een geweldige carnavalsviering hebben we gehad op het Schakel College! De school bruiste van energie en enthousiasme terwijl we samen het feest van kleur en vreugde vierden.

Een hoogtepunt van de dag was de T-shirt wedstrijd, waarbij leerlingen hun creativiteit konden laten zien door de meest fantastische en kleurrijke shirts te dragen. Na zorgvuldige overweging waren de winnaars bekend gemaakt:

Eerste plaats: Javon Romney

Tweede plaats: Sangely Rasmijn

Derde plaats: Indy Peters

Maar niet alleen de leerlingen toonden hun creativiteit! Ook onze docenten deden mee aan de fun en de docent met het leukste shirt ging naar... tromgeroffel... mevrouw Huijben. Van harte gefeliciteerd!

Alsof dat nog niet genoeg was, werden de leerlingen getrakteerd op een verrassingsact van niemand minder dan Galloway himself! Zijn optreden bracht een lach op ieders gezicht en zorgde voor een onvergetelijke ervaring.

Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich vermaakte, danste en plezier had tijdens deze speciale dag. Dank aan alle leerlingen, ouders en personeel die hebben bijgedragen aan het succes van onze carnavalsviering.

Laten we deze vreugde en positieve energie vasthouden terwijl we verder gaan met het schooljaar.

Brandoefening

Je moet er niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw - de leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en bezoekers - raken in paniek. Ze weten maar een ding: ze willen er zo snel mogelijk weg.

Om deze paniek te voorkomen hebben wij op donderdag 22 maart een ontruimingsoefening gedaan en deze is rustig verlopen. Wij hebben deze oefening goed geëvalueerd en zullen nogmaals een oefening uitvoeren. Want hoe vaker je oefent, hoe beter iedereen getraind wordt.

Tevredenheidsonderzoek

Tevredenheidsonderzoek van leerlingen over docenten


Elk jaar toetsen wij bij de leerlingen hoe zij de lessen van onze docenten ervaren. Zo ontvangen onze docenten goede feedback over wat goed gaat en waar zij hun lessen en aanpak nog verder kunnen verbeteren. We werken met een speciaal programma hiervoor, waardoor we onze school ook goed kunnen vergelijken met scholen in Nederland.


Als team scoren we een beter dan de gemiddelde school in Nederland.


We scoren goed op vragen over:

 • Inspelen op verschillen
 • Burgerschap
 • Klasssenmanagement door de leerkracht
 • Lesinhoud
 • Pedagogisch en vakdidactisch bekwaam


Er is ruimte voor verbetering bij vragen over:

 • Het einde van de les samen terugkijken op wat we hebben geleerd.
 • Toetsbeleid.

Cambridge exam

Wat betreft de Cambridge-examens die plaatsvonden in november '23, behaalden 19 van onze studenten hun C1-resultaten en 41 ontvingen hun B2-resultaten.

Op dinsdag 5 maart ontvingen alle leerlingen hun certificaat. Lisanne Gonzalez en Nilaja Taylor hebben de hoogste resultaten behaald in hun examens.

Dit certificaat wordt geaccepteerd bij meer dan 25,000 verschillende instellingen werelwijd en is een aanwinst voor de toekomstige inspanningen van de studenten. 

We moedigen de leerlingen aan om zichzelf te blijven uitdagen en nieuwe doelen te stellen! 

Open middag

Op woensdag 20 maart is er een open middag voor de brugklas.Wij willen onze mooie school openstellen zodat leerlingen goed kunnen overwegen of deze school bij hen past.

De open middag start om 14.00 uur voor de leerlingen van onze groep 8. Vanaf 15.00 uur is de open middag voor alle andere basisschoolleerlingen van

klas 6.

Interact bake-off

We zijn verheugd jullie te laten weten dat de bake sale van het Interact-club van Schakel College al enkele weken aan de gang is en nog steeds volop bezig is! 

Onze toegewijde Interact-leden hebben met enthousiasme gewerkt om een smakelijke selectie van zelfgemaakte lekkernijen te bakken, variërend van klassieke favorieten tot verrassende nieuwe smaken. Verwacht een assortiment van sappige brownies, smeuïge cupcakes, knapperige koekjes en nog veel meer! Voor degenen onder jullie die meer van hartige lekkernijen houden, hebben we ook een selectie van hartige hapjes die je smaakpapillen zullen verrassen.

Onze bake sale gaat verder dan alleen lekker eten. Het is ook een kans voor onze gemeenschap om samen te komen en een positieve impact te hebben. Alle opbrengsten van de bake sale worden gebruikt om bijvoorbeeld het ondersteunen van lokale goede doelen, financiering van gemeenschapsprojecten, enz.

Wij kunnen dit niet alleen doen en hebben de hulp nodig van leerlingen om van deze bake sale een succes te maken! Kom langs om te genieten van wat lekkers voor het goede doel. Trakteer een vriend(in) of docent of koop iets lekkers voor je familie.  

We zijn ervan overtuigd dat onze bake sale een geweldig succes zal blijven met jullie steun en betrokkenheid. Laten we samenwerken om iets moois te creëren voor onze gemeenschap!

Bedankt voor jullie steun en enthousiasme. We kijken ernaar uit om jullie allemaal te zien op onze bake sales (elke vrijdag in de pauzes!)

Belangrijke data

Open middag

Op woensdag 20 maart is de open middag.


Proefwerkweek

Op woensdag 20 maart start de proefwerkweek/schoolexamenweek. Deze week duurt t/m woensdag 27 maart .


Inhaalmiddag

De volgende inhaalmiddag voor gemist werk staat gepland voor maandag 15 april.


CITO leerjaar 1 t/m 3

Van maandag 15 april t/m donderdag 18 april staan de CITO-toetsen gepland van

leerjaar 1 t/m 3.


Tevredenheid leerlingen

In week 16 zal er een vragenlijst uitgezet worden aan leerlingen waarin wij vragen stellen over de algemene tevredenheid van leerlingen.


Rapport

Op donderdag 25 april zal het tweede rapport uitgereikt worden.

De komende weken 


OB1-2-3

4HV-5V

4M-5H-6V

Week 12

18-03 Dag vd Vlag

20 t/m 22-03 PWW

20-03 Open middag

18-03 Dag vd Vlag

20 t/m 22-03 PWW

20-03 Open middag

18-03 Dag vd Vlag

20 t/m 22-03 SE3

20-0 Open middag

Week 13

25 en 26-03 PWW

27-03 Praktijkdag

28 en 29-03 Paasvakantie

25 en 26-03 PWW

27-03 Praktijkdag

28 en 29-03 Paasvakantie

25 t/m 26-03 SE3

28 en 29-03 Paasvakantie

Week 14

Paasvakantie

Paasvakantie

Paasvakantie

Week 159 t/m 11-04 presentaties PWS/PO

Week 16

15-04 Inhaalmiddag

15 t/m 18-04 CITO

15-04 Inhaalmiddag

15-04 Inhaalmiddag

Week 17

25-04 Rapport 2

25-04 Rapport 2

22 t/m 25-04 examentraining

26-04 SE-lijst

Onze stichting
Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  Instagram
Stichting Onderwijs Combina
 • Peutergroep Prikichi
 • Basisschool de Schakel
 • Time 2 Play
 • Schakel College