Nieuwsbrief 15


26 april 2024

Nieuws

Koningsspelen


Vandaag waren de Koningsspelen.

We begonnen de dag met een gezamenlijke dag op het plein en het koningsontbijt in de klas.


Daarna gingen de Koningsspelen pas echt van start!

Kinderen hebben genoten van verschillende spellen.

Filmpje Koningsspelen 2024

Als traditionele afsluiting kwam de brandweer langs die iedereen kletsnat spoot.

Hartelijk dank aan de organisatie en iedereen die heeft meegeholpen om deze dag zo speciaal te maken!

Vrije dagen

De komende periode zijn er een aantal vrije dagen:

maandag 29 april t/m woensdag 1 mei: vrij

donderdag 9 en vrijdag 10 mei: vrij i.v.m. Hemelvaart

vrijdag 7 juni: studiedag Prikichi en Basisschool (er is ook geen middagopvang of time2Play)


Schakelraad


Wist u dat….

 • De Schakelraad weer compleet is?
 • Onze vacature is ingevuld door Nazima Sadhoe, de moeder van Yara uit groep 7.
 • Wij haar van harte welkom hebben geheten tijdens onze laatste bijeenkomst op 27 maart
 • Wij samen naar de groepsgrootte, het jaarverslag, de schoolgids en de samenstelling van het bestuur hebben gekeken
 • Wij akkoord zijn gegaan met het vakantierooster voor schooljaar 2024-2025
 • Onze notulen via Claudia terecht komen bij het bestuur
 • Wij graag van u horen als u agendapunten voor ons heeft
 • U dit kunt sturen naar schakelraad@schakelraadaruba.com


Vakantierooster 2024-2025


Dit is het vakantierooster van het aankomende schooljaar. Er zullen nog drie studiedagen gepland worden. Dat zal tijdig worden gecommuniceerd via deze nieuwsbrief.

Bibliotheek


In onze bibliotheek zijn weer nieuwe boeken te vinden!

Zo zijn er twee bakken vol met kleuterboeken, veel nieuwe boeken op plus-niveau en zijn een aantal boekenseries nu compleet.

Uitschrijven


Kunt u, als uw kind in het komend schooljaar niet meer bij Prikichi of op de basisschool zal zitten, het onderstaande uitschrijfformulier invullen en inleveren? Voor kinderen van Prikichi die doorstromen naar de basisschool en kinderen van groep 8 die naar het Schakel College doorstromen hoeft het formulier niet ingevuld te worden.

Uitschrijfformulier

Prikichi B

De afgelopen weken zijn druk maar erg leuk geweest bij Prikichi B, er zijn nieuwe kindjes bij gekomen dus moeten we weer even een beetje wennen. We hebben gewerkt aan het thema Koningsdag. We versierden de hele klas en leerden zo dat de kleuren van de Nederlandse vlag rood, wit en blauw zijn. En wat is die andere kleur… oranje! Hiervan hebben we ook vlaggetjes opgehangen en we maakten oranje kroontjes die we versierden met diamantjes. 

Wat is Koningsdag eigenlijk? Dan vieren we het verjaardagsfeestje van Koning Willem-Alexander, hij is de Koning van Nederland en Aruba en de rest van het koninkrijk.

Mag hij dan ook de kaarsjes uitblazen op de taart? Mag hij ook van zijn stoel springen? Hoe oud wordt hij eigenlijk? Onze Prikichi peuters denken 8 jaar… 😉


De kinderen helpen met het klaarmaken van de tafel voor het ontbijt tijdens de Koningsspelen. Of toch niet?! Hutten maken van de oranje doeken en er dan onderdoor kruipen is toch veel leuker!

Tijdens de Koningsspelen, ontbijten we samen, doen we veel leuke spelletjes en de brandweer komt om met water te spuiten. Wat een feest.

Al met al weer veel geleerd met dit thema… op naar het thema Moederdag. Stiekem zijn we ook hier al en beetje mee begonnen. We knutselden alvast het inpak papier, wat er in komt is een verrassing! 

Groep 3B

Wat gaat het jaar snel in groep 3. We zijn alweer in kern 9 van Veilig leren lezen beland. We leren steeds moeilijkere woorden lezen en schrijven.

Pas geleden hebben we de sch geleerd en hierbij hebben we schildpadden geknutseld. Deze hebben we met papier-maché en verf gemaakt. Wat een werk was dat, maar ze zijn ontzettend mooi geworden.

Om beter te gaan lezen zijn we begonnen met tutor lezen met de kinderen van groep 8. Wat is dat leuk zeg! We werden aan iemand van groep 8 gekoppeld en gingen eerst zelf voorlezen en daarna mocht de achtste groeper aan ons voorlezen. Zo gaan wij niet alleen beter lezen, maar leren wij ook om aan onze luisterhouding te werken.

Met Semsom zijn we aan het rekenen op de getallenlijn tot en met 100 en hebben we het afgelopen week gehad over blokkenbouwsels. Eerst telden we de blokkenbouwsels en daarna gingen we deze bouwen aan de hand van een plattegrond.

De koningsspelen stonden alweer om de hoek. Het was een super dag met een heerlijk ontbijt, leuke spellen, gezelligheid en als afsluiting de brandweer die ons kwam nat spuiten. Een fantastische dag om de week mee af te sluiten en het lange weekend in te gaan.

Groep 8B

Het schooljaar vliegt voorbij.

We hebben de doorstroomtoetsen al gehad. We zijn zelfs al begonnen met het oefenen voor de musical. Dat betekent dat het einde van groep 8 al in zicht is. We zijn ook nog druk met andere dingen. Hieronder kunt u lezen wat wij op dit moment allemaal doen. 

Geschiedenis project

Wij hebben elke keer na een hoofdstuk van aardrijkskunde, natuur of geschiedenis een project. Dit kan van alles zijn: een werkstuk, knutselopdracht of quiz. Wij hebben het dit hoofdstuk gehad over de Tweede Wereldoorlog. We hadden het bijvoorbeeld over wat ze aten, de concentratiekampen, de hongerwinter en bekende leiders. Voor het project kregen we de opdracht om een oorlog uit te kiezen en daar zo veel mogelijk over te weten te komen. We moesten zelf op zoek naar informatie. Met die informatie hebben we een werkstuk gemaakt in groepjes van twee. Mijn vriendin en ik hebben bijvoorbeeld gekozen voor de Chinese Burgeroorlog, we hebben drie hoofdstukken gemaakt met de belangrijkste informatie, dat wordt dan door de juf nagekeken en goedgekeurd, meestal moeten we het project ook presenteren, nu hoeft dat niet.

Tutor lezen

Donderdag zijn wij begonnen met tutor lezen. We hebben gelezen met de kinderen uit groep 3b. Eerst moesten de kinderen uit groep 3 een stukje uit hun eigen boek lezen, daarna gingen wij een stukje voorlezen. We hadden uit de bibliotheek zelf boeken gehaald om voor te lezen. We gaan nu elke donderdag samen lezen met groep 3b. 

Kamp

Op 6 mei gaan onze klas en 8A op kamp! 

Iedereen heeft er super veel zin in. We gaan veel activiteiten doen zoals: naar Daimari, bowlen, etc. We kregen van de juf een soort kampboekje, zodat we kunnen zien wat we moeten meenemen en daarin zat een planning voor de 3 dagen op kamp. Maar sommige spelletjes hebben een rare naam zoals: “zweten als een klein kind” en de juffen en meesters willen geheim houden wat die spelletjes betekenen. We zijn heel benieuwd wat wij allemaal gaan doen. 

Koningsspelen

Vandaag hebben wij de Koningsspelen gehad. We zijn de ochtend begonnen met de koningsdans op “Daba Die Daba Daa”. Daarna hebben we in de klas ontbeten. We hebben veel verschillende spellen gedaan. De dag werd afgesloten met de brandweer. De brandweer kwam en we hadden een grote waterdouche. Het was een gezellige dag. 

Kalender

Onze stichting

Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


 • Peutergroep Prikichi
 • Basisschool de Schakel
 • Time 2 Play
 • Schakel College