Nieuwsbrief 14


12 april 2024

Nieuws

Vrije dagenDe komende periode zijn er een aantal vrije dagen:

maandag 29 april t/m woensdag 1 mei: vrij

donderdag 9 en vrijdag 10 mei: vrij i.v.m. Hemelvaart


Vakantierooster 2024-2025


Dit is het vakantierooster van het aankomende schooljaar. Er zullen nog drie studiedagen gepland worden. Dat zal tijdig worden gecommuniceerd via deze nieuwsbrief.

Koningsspelen


Beste ouders,

De Koningsspelen staan al weer op ons te wachten en ook dit jaar gaan we er weer een groot feest van maken.

Voor deze dag zoeken we nog steeds wat vrijwilligers die ons zouden willen helpen voor begeleiding met de spellen en zijn de extra handjes erg fijn. Tot nu toe komen we nog vrijwilligers tekort!

Het gaat om vrijdag 26 april van 8.00 tot ongeveer 11.30 uur.

Reageren kan tot en met vrijdag 5 april 16:00.


Zou u uw steentje bij willen dragen aan deze fantastische dag?


Geef u dan op door een mailtje te sturen naar ryanthijssen@bsaruba.com


We zullen ervoor zorgen dat u niet de hele dag in de zon staat, dat er wordt afgewisseld en alles van te voren verteld/gemaild wordt wat de bedoeling is.

Alvast bedankt!


Ryan Thijssen

Gymleerkracht


Nieuwe collega's


Prikichi A

Mijn naam is Minjenu Thijsen, ik ben 33 jaar oud en ik heb een dochter van bijna 3 jaar. Ik heb de opleiding gehandicaptenzorg en activiteitenbegeleider gevolgd. Nu ben ik aangenomen als inval peuterleidster bij Prikichi A. Ik heb hiervoor bij Bureau Traimerdia gewerkt als leidster met de doelgroep kleuters en basisschoolkinderen. Ik werk graag met kinderen omdat je een heleboel activiteiten met hen kan doen waar de kinderen goed in zijn. In mijn vrije tijd ga ik naar het strand, een film kijken en luister ik graag naar muziek. Maar wat ik het liefste doe is tijd doorbrengen met mijn dochter. 


Onderwijsassistent - Time2Play

Hi mijn naam is Marykay Tromp, ik ben 27 jaar oud. Ik ben een Sociaal Pedagogisch Werker.

In de ochtenduren werk ik als onderwijsassistent in de kleutergroepen en in de middaguren als juf bij Time2Play.

In mijn vrije tijd hou ik van luisteren naar muziek en relaxen op het strand.


Uitschrijven


Kunt u, als uw kind in het komend schooljaar niet meer bij Prikichi of op de basisschool zal zitten, het onderstaande uitschrijfformulier invullen en inleveren? Voor kinderen van Prikichi die doorstromen naar de basisschool en kinderen van groep 8 die naar het Schakel College doorstromen hoeft het formulier niet ingevuld te worden.

Uitschrijfformulier

Kwink-nieuwsIn de laatste periode van het schooljaar staan de Kwink-lessen in het teken van het vergroten van het zelfvertrouwen bij kinderen. Daarnaast leren kinderen om goed naar anderen te kijken en zo te ontdekken hoe een ander zich voelt, hoe je daar op het beste kunt reageren en praten we erover dat alle kinderen anders zijn.

In de laatste lessen van Kwink besteden we aandacht aan het goed afscheid nemen van elkaar, een heel belangrijk onderdeel, zeker op onze school, waar kinderen te maken krijgen met afscheid nemen omdat een vriend of vriendin gaat verhuizen naar het buitenland of naar een andere klas gaat.

Kwink Oudernieuws
Koelkastposter 4
In deze periode staat ook het "Circus Ik" centraal. Met behulp van Circus Ik leer je hoe je kunt reageren in een moeilijke situatie, zoals bijvoorbeeld een ruzie: je kunt een moeilijke situatie "aanpakken", je kunt "aanvallen" of je kunt je "verstoppen".


Daarbij leren de kinderen dat aanpakken een goede oplossing is bij een probleem, maar ook dat dat niet altijd makkelijk is. Wat doe je bijvoorbeeld als je aanvalt of wat gebeurt er als je je verstopt?

De groepen van de bovenbouw geven daarnaast ook nog lessen over weerbaar zijn online. Onderwerpen in deze lessen zijn onder andere de verleiding van reclames om (online) iets te kopen, verleidingen om iets te doen dat schadelijk is voor een ander en online grenzen trekken en aangeven.

Groep 5A

Hoog bezoek in groep 5! 


Voor het Naut thema Stoffen in allerlei vormen heeft groep 5 bezoek gekregen van meester Raywalt. 

Samen met meester Raywalt hebben zij geleerd over: oplossen, bezinken, verdampen, condenseren en dat sommige kleurloze stoffen samen in één keer een kleur worden. Het was een leuke les waarbij de kinderen ook zelf proefjes mochten doen. 

Ivy en Noël over het bezoek van meester Raywalt:


We moesten veilligheidsbrillen op. We kregen gevaarlijke spullen op de tafels en we werkten met vuur en veiligheidsflesjes en meester Raywalt kookte zout met gas.

In een beveiligheidsflesje zat zand en in de andere zat zout. We moesten bij het zand water erbij doen en schudden en ook bij het zout. Hij had een hele kar mee. We kregen een koffiefilter om het water met zout in te gieten en ook bij het zand. Hij had allemaal dingen op zijn flesjes geschreven. Hij werkte met gevaarlijke stoffen. We hebben water met olie gemengd, het eerst lukte het maar toen niet meer.

Gigi en Milan over wat zij het leukste vinden in groep 5:


Ik vind rekenen leuk en ik vind het leuk als we spelen om te leren omdat ik keer sommen leuk vind. Ik vind het gymen ook heel leuk en ik vind het leuk om tikkertje te spelen. Wij vonden het heel leuk dat meester Raywalt proefjes met ons kwam doen. Verjaardagen vieren vinden wij ook erg leuk en ik vind voetbal leuk.

Groep 7A

Pasen in groep 7

Het is alweer een tijd geleden, maar voor de Paasvakantie hebben wij Pasen in de klas gevierd. We begonnen de dag met een heerlijk paasontbijt. Dat was smullen en vooral erg gezellig. Vervolgens hebben we een paas-en rekenspeurtocht op het schoolplein gedaan. In de klas speelden we een paasquiz en sloten we de dag af met een Kahootquiz over Pasen. De Paashaas kwam zelfs ook nog langs. Het was een geslaagde dag. 

Actieve werkvorm spelling

Afgelopen week hebben we weer een leuke actieve werkvorm gedaan.  Het doel was om aan het einde van de les, de stof van spelling op een actieve manier toe te passen. Het ging deze keer over het voltooid deelwoord. Iedereen kreeg een post-it met een werkwoord op de rug geplakt en de kinderen moesten bij anderen de werkwoorden op hun wisbordje in de voltooide tijd zetten. Dit was zeer leerzaam en ook nog erg leuk, je mocht lekker vrij door de klas lopen. We doen veel actieve werkvormen in de klas en de kinderen zijn zeer enthousiast. 

Kalender

Onze stichting

Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College