Nieuwsbrief 13


22 maart 2024

Nieuws

Paasontbijt


Op woensdag 27 maart is ons jaarlijkse paasontbijt. Kinderen hoeven thuis niet te ontbijten, want dat doen we lekker op school.

Ze nemen wel hun gewone eten mee voor in de pauzes.


Uitschrijven


Kunt u, als uw kind in het komend schooljaar niet meer bij Prikichi of op de basisschool zal zitten, het onderstaande uitschrijfformulier invullen en inleveren? Voor kinderen van Prikichi die doorstromen naar de basisschool en kinderen van groep 8 die naar het Schakel College doorstromen hoeft het formulier niet ingevuld te worden.

Uitschrijfformulier

Nieuwe gym-meester


Hoi allemaal,

Mijn naam is Ryan Thijssen. Ik ben sinds 18 Februari de nieuwe Docent Lichamelijke opvoeding (gymdocent). Ik ben 24 jaar oud en kom uit Vierlingsbeek, dit is een klein dorpje in Brabant. In mijn dagelijks leven is sport erg belangrijk. Zo doe ik zelf aan voetbal, tennis en ben ik op dagen dat ik geen training heb vaak te vinden in de fitness-zaal. Zoals jullie horen ben ik dus vrij actief. Maar naast het sporten heb ik ook nog altijd tijd om leuke dingen te doen met familie en vrienden.

Verder kun je altijd naar mij toe komen, of het nou om een serieuze vraag gaat of voor een gezellig gesprek, ik sta er altijd voor open.

Ik verzorg de gymlessen bij Prikichi en de Basisschool en werk bij Time2Play.

Ik kijk er naar uit om er nog een mooi en sportief jaar van te maken met de leerlingen!

Time2Play 2024-2025


Kinderen moeten opnieuw aangemeld worden voor Time2Play voor het schooljaar

2024-2025, óók kinderen die nu al naar Time2Play gaan.

U vult daarvoor het formulier onder de button in en levert het in bij de administratie.

Aanmeldformulier Time2Play 2024-2025

Groep 1/2C

De afgelopen periode hebben we in groep 1/2C aan het thema ‘lente’ gewerkt. We zijn het thema begonnen met het planten van zaadjes. Daarbij hebben we geleerd wat er nodig is om plantjes te laten groeien. We leerden dat je aarde nodig hebt om je zaadje in te stoppen, dat je je plantje goed moet verzorgen door het water te geven en dat het een plekje met zonlicht nodig heeft. Daarna hebben we een plekje gezocht voor onze plantjes en wat bleek... we hadden een hele goede plek gevonden! Al na een paar dagen zagen we kleine plantjes. Inmiddels zijn ze al zo gegroeid, dat we de plantjes hebben moeten verpotten. De plantjes worden elke dag bekeken.

We hebben ook veel knutselwerkjes gemaakt die passen bij het thema, we verfden mooie tulpen en hyacinten, met propjes maakte groep 1 een felgekleurde hyacint en groep 2 vouwde een tulp. We speelden spelletjes waarbij we leerden over de babydieren en oefenden met tellen. We legden woorden van legoletters, in de taalhoek en oefenden met de volgorde van zaadje tot appelboom.

Sinds een paar weken hebben wij juf Lotte in de klas, zij is onze stagiaire. Samen met juf Lotte hebben we ook leuke opdrachten gedaan, zoals het tellen van zaadjes, het oefenen van klanken en het meten van de hoeveelheid water met bekers en flessen water.


Tijdens het thema gingen ook de Engels lessen over de lente, we hebben geleerd dat het Engelse woord daarvoor ‘spring’ is. We keken naar een filmpje over insecten en leerden een liedje over kikkers.


Ter afsluiting van het thema hebben we een woordweb gemaakt, wat hebben we veel geleerd en onthouden!

Groep 4/5B

Dag van de vlag.

We gingen de dag van de vlag vieren op 15 maart omdat op 18 maart vrij was. Wanneer ik in de klas was ging meester instructie geven. Dat wanneer het volkslied eindigt je niet mag klappen. En dan ging meester zeggen dat we naar buiten moesten gaan om het volkslied te zingen. Eerst gingen twee meisjes een gedicht voorlezen over Aruba. Een meisje vertelde in het Nederlands en de andere in het Spaans. We gingen pastechi eten en aan het eind van de dag kregen we een koekje van de vlag van Aruba. We hebben met de andere groep 5 spelletjes gespeeld. En we hebben circuit gedaan met spelletjes. Het was een gezellige dag.

Stefi en Feline


Het circuit.

Hallo, dit gaat over circuit op school. We doen een keer per week circuit. We doen tijdens het circuit rekenen, taal, spelling, klokken en de tafels. Onze meester maakt er allemaal leerspelletjes van zoals kaboem, 24-game of spellingoefenen.nl. We doen het tijdens gewone taal en spelling tijd. We doen elke woensdag een circuit. De hele klas vindt circuit heel leuk. Wij vinden kaboem het leukste spel van het circuit omdat het heel spannend is. Je speelt spelletjes in groepjes van 2 of 3. Je speelt de meeste de spelletjes samen. Het is lastig om alleen te doen. Het circuit is echt super!

Zoë en Annemijn

De gym van meester Ryan.

De gym van meester Ryan is echt geweldig. Als ik de directeur van de school was zou ik een tien geven aan hem. Hij doet hele leuke spelletjes bij gym. En hij legt de spelletjes ook heel goed uit. Hij is heel lief, zorgzaam en hij zet altijd door. We vinden het spel tien tellen in de rimboe heel erg leuk. En bij meester Ryan is het altijd gezellig. En als meester Bouwe zegt zullen we gym overslaan dan zegt iedereen NEE. Bij de gym zet hij hele leuke muziek op. Heel erg bedankt voor de gym.

Kenza, Xara en Sarah-Mae


De kijkdoos

De kijkdoos maken wij dankzij het boek Sjakie en de chocoladefabriek. Door Nieuwsbegrip zijn we nieuwsgierig geworden naar het boek. Iemand uit groep 4/5b heeft het boek mee naar school genomen. Meester heeft het boek voorgelezen. Het was een heel leuk boek. En daarom hebben wij kijkdozen gemaakt. Kijkdozen zijn schoenendozen waar je een gat in maakt. En als je daar doorheen kijkt zie je een nieuwe wereld. De meester heeft tweetallen gemaakt. Nu zijn we druk bezig om de kijkdozen af te maken. En we zijn bijna klaar. Het is geweldig om te maken.

Salomé en Jessie

Kalender

Onze stichting

Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College