Nieuwsbrief 12


8 maart 2024

Nieuws

Time2Play 2024-2025


Kinderen moeten opnieuw aangemeld worden voor Time2Play voor het schooljaar

2024-2025, óók kinderen die nu al naar Time2Play gaan.

U vult daarvoor het formulier onder de button in en levert het in bij de administratie.

Aanmeldformulier Time2Play 2024-2025

Vrije dagen


Maandag 18 maart - Dag van de Vlag en het Volkslied

Dinsdag 19 maart - Studiedag

Donderdag 28 maart t/m zondag 7 april - Paasvakantie

Prikichi A

Carnaval op school

Wat was het een enorm leuke dag. Samen T-shirts versieren, een mooie show van alle klassen in de gymzaal en als kers op de taart een poffertjeskraam en een ijscowagen op het schoolplein. Wat een feest!

Activiteiten in de Tuff Tray

Bij Prikichi zijn we volop bezig met het verzinnen van leuke activiteiten in de Tuff Tray waarin je oneindig de verbeelding en fantasie van de peuter mee kunt prikkelen en stimuleren.

Tijdens ons laatste thema Kunst en Muziek, hebben we kunst gemaakt van  Wassily Kandinsky en konden de kinderen de olifant van Elmer met blokken versieren.

Naast ons thema hebben we ook heerlijk aan messy-play gedaan. Buiten met een laagje water, takjes en blaadjes en heerlijk sensorisch kliederen met scheerschuim.

Club di Movimiento

Maandag zijn we samen met Prikichi B naar Club di Movimiento geweest waarbij beide peuterklassen dansles kregen. Mede door de hulp van onze behulpzame ouders die voor ons taxi hebben gereden, hebben de kinderen een goed uurtje lekker kunnen dansen op Hoofd schouders knie en teen, Vliegerlied (minidisco), Tsjoe tsjoe wa en de Pinguïn dans. Juffrouw Samantha had een extra dansje met hoepels en gekleurde linten.

Groep 4A

Groep 4 heeft getekend en geschilderd in de stijl van Mondriaan.


Piet Mondriaan gebruikte voornamelijk de kleuren rood, blauw en geel in zijn schilderijen.

Zijn laatste schilderij is het Boogie Woogie schilderij met horizontale en verticale lijnen en de kleuren rood, blauw en geel afgewisseld met vlakken wit, zwart en grijs.


Dit schilderij hebben de kinderen als voorbeeld genomen om hun eigen Boogie Woogie schilderij te maken. Ze mochten verf, kleurpotlood en stiften gebruiken. De lijnen zijn met sharpies en een liniaal netjes rechtgemaakt.


Het zijn prachtige kunstwerken geworden.

Kalender

Onze stichting

Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College