Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders

18 augustus 2023

Beste leerlingen en ouders,


De eerste schooldagen zitten er op! Op donderdag hebben wij het schooljaar fysiek geopend. Samen met de leerlingen gaan we ons inzetten om er een succesvol schooljaar van te maken.

Rooster

Het rooster staat op SOMtoday. Afgelopen week zijn er nog laatste wijzigingen doorgevoerd. Bekijk deze week het rooster zorgvuldig.

Nieuwe lokalen

Tijdens de zomervakantie zijn enkele lokalen uitgebreid.

Hoofdgebouw: lokaal 1 t/m 11

Mall (naast de zij-ingang): lokaal 13, 14 en 15

Lokalen naast de gazebo: lokaal 30 t/m 35

Nieuwe lokalen (naast de hoofdingang): lokaal 36 + 37

Ben op tijd.

Toegang tot school via zij-ingang (SAVE MORE)

De school gaat om 07.00 uur open. De eerste lessen starten om 7.30 uur.

Van onze leerlingen verwachten we dat ze tijdig op school zijn. Dit betekent minimaal 5 minuten voor aanvang van de lessen.


  • Vanaf 07.00AM kan uw kind worden afgezet bij de zij-ingang (tegenover Save More).
  • Ophalen via de zij-ingang.
  • Voorkom dat u lang moet wachten door uw kind op tijd op te halen. 
  • Het hek van de zij-ingang van het Schakel College gaat om 07.30AM dicht. Dit betekent niet dat de school dicht is, leerlingen kunnen via de hoofdingang naar binnen.

Te laat: leerlingen die te laat zijn moeten zich meteen melden bij de balie.


Lestijden:

1e lesuur - 07.30-08.15

2e lesuur - 08.15-09.00

3e lesuur - 09.00-09.45

pauze - 09.45-10.00

4e lesuur - 10.00-10.45

5e lesuur - 10.45-11.30

6e lesuur - 11.30-12.15

pauze - 12.15-12.45

7e lesuur - 12.45-13.30

8e lesuur - 13.30-14.15

9e lesuur - 14.15-15.00

Schakelraad

Vacatures Schakelraad

De Schakelraad is het orgaan binnen de school waarin ouders en teamleden meedenken over het beleid in de school. Zij geven advies aan de directie en het bestuur.


De Stichting heeft 2 Schakelraden. Eén Schakelraad voor de Basisschool en Prikichi en één Schakelraad voor het Schakel College.


Elke Schakelraad heeft plaats voor vier ouders en twee teamleden. Er zijn op dit moment twee vacatures voor de oudervertegenwoordiging in de Schakelraad op het Schakel College. Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met de schoolleider voor de bovenbouw (lizette.moerman@schakelcollege.com).

Flyer drop off

Schakelraad

Smaken verschillen 

Ook wat kleding betreft. Een leerling mag dus naar school aantrekken wat hij/zij leuk vindt, zolang dit maar niet aanstootgevend, discriminerend of beledigend is.


Omdat de meningen hiervoor kunnen verschillen is er een kledingprotocol vastgesteld waaraan iedereen zich houdt.

Telefoons en airpods/koptelefoons

Gebruiken mag, maar alleen buiten. Zodra een leerling de drempel overstapt en onze schoolgebouwen binnen gaat zien we geen telefoons / airpods en koptelefoons. 


Als we een telefoon zien binnen de gebouwen, dan nemen we de telefoon in (ook al gebruikt de leerling de telefoon/airpods/koptelefoons op dat moment niet). Alleen in opdracht van een docent kan de telefoon/airpod/koptelefoon als hulpmiddel worden gebruikt tijdens de les. Beeld- en geluidsopnamen mogen vanwege privacy nooit gemaakt worden. Er zijn consequenties als een leerling zich niet aan de richtlijnen houdt.


In noodgevallen kan er onder schooltijd gebruik gemaakt worden van de telefoon op school. Voor urgente zaken kunnen ouders telefonisch contact opnemen met het secretariaat.

Doeltaal is voertaal

Op Aruba zijn we gewend in veel verschillende talen met elkaar te communiceren.

In de les spreken we allemaal de voor dat vak vastgestelde doeltaal.

Dat is belangrijk voor goede schoolresultaten.

Tijdens de pauzes mogen leerlingen een taal naar keuze spreken, maar zorgen ze er wel voor dat niemand zich buitengesloten voelt.

Veiligheid

Het is belangrijk dat alle leerlingen en medewerkers zich veilig voelen op school. Onderdeel van ons veiligheidsbeleid is cameratoezicht. De camera's bestrijken het buitenterrein op school alsmee de halletjes van de toilettengroepen. Het toezicht is gericht op preventie van inbraak, vernieling en diefstal, maar ook voor de veiligheid van leerlingen om bijvoorbeeld pestsituaties op te sporen of overtreding van schoolregels tegen te gaan zoals bijvoorbeeld het gebruik van verboden middelen.

Voorstellen

Het managementteam van de Schakel is aangevuld met twee nieuwe gezichten.

Van links naar rechts, Claudia Baur (schoolleider basisschool), Inge La Haye (directeur), Lizette Moerman (schoolleider bovenbouw Schakel College), Michelle Korsten (schoolleider onderbouw Schakel College). Bij afwezigheid van een managementlid zal een ander zorg dragen voor de desbetreffende taken. Hieronder stellen Michelle Korsten & Lizette Moerman zich voor.

Bon dia,

Mijn naam is Michelle Korsten en sinds dit jaar ben ik schoolleider onderbouw (leerjaar 1 t/m 3) op deze mooie school. Tien jaar geleden ben ik mijn onderwijscarriere begonnen als docent economie in Nederland. In deze tien jaar heb ik mijn masterdiploma bedrijfseconomie behaald en ben ik les blijven geven van vmbo 2 t/m vwo 5. Het laatste jaar als teamleider vmbo onderbouw.


En nu de overstap naar Aruba. Hier op het eiland heb ik al een paar mooie duiken mogen maken en ben ik echt van de mensen en de cultuur aan het genieten. Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe schooljaar en ben heel benieuwd wat voor iets moois het met zich mee gaat brengen.

Bon dia,

Mijn naam is Lizette Moerman en sinds dit jaar ben ik schoolleider bovenbouw (leerjaar 4 t/m 6). Ik ben geboren en getogen in het mooie 's Hertogenbosch in Nederland. Alweer 25 jaar geleden heb ik mijn onderwijsbevoetdheid gehaald in economie en aardrijkskunde (2de gr) en geschiedenis (1ste gr). Daarna ben ik gaan lesgeven in Fish Hoek Zuid-Afrika. Tijdens een safari heb ik mijn Frans/Amerikaanse man ontmoet (in 1999). We hebben een zoon en een dochter van 22 en 19 jaar oud. Na Zuid-Afrika ben ik verhuisd naar Singapore (met een tussenpauze van een half jaar in de VS). Daar heb ik 10 jaar met veel plezier gewerkt op UWC of South East Asia. Vanwege de kinderen ben ik in 2013 naar Nederland verhuisd. Daar ben ik gaan werken op het dalton Spinoza Lyceum in Amsterdam. In 2016 heb ik samen met een mede schoolleider een nieuwe dependance van de school opgezet; Spinoza20first. En nu dus tijd voor weer een nieuwe uitdaging in Aruba. Tot nu toe bevalt het mij prima hier. Ik heb erg veel zin in dit schooljaar.

Visit our website: www.schakelaruba.com
Facebook