Utgave # 21 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Kverning av Kaffe – Ferskbrygget Presskanne Kaffe
Selv om det finnes mengder av ferdigkvernet kaffe i dagligvarehandelen, velger mange å kverne sin egen kaffe. Dette så de skal få mer kontroll over kaffen samtidig som den kan traktes eller presses fersk.

Kaffen er faktisk på sitt ferskeste den første perioden etter den har blitt kjørt gjennom kaffekvernen. Etter dette bør den holdes beskyttet for luft så mye som mulig for å bevare ferskheten. Nykvernet kaffe rett fra kaffekvernen har derfor mer smak og mer aroma enn kaffe som har ligget lenger.

Om du velger å kverne kaffe selv bør du sette deg litt inn i hvordan ulike bryggermetoder krever ulik kverningsgrad. Kaffe som skal presses i presskanne bør for eksempel være større og mer grovkornet enn kaffe som skal traktes i en kaffetrakter.
Bodum Presskanne
Chambord presskanne er i dag en av de mest populære av presskannene fra Bodum.

Bodum kombinerte sitt eget moderne design med håndverkernes erfaring med vareproduksjon og kunnskap om kaffe og lagde den første Chambord presskannen.

Chambord presskanne finnes i en rekke ulike størrelser. Du kan også velge mellom design i ulike farger som krom og kobber.

Bodum Kaffekvern
En Bodum kaffekvern gir deg muligheten til å kunne lage kaffe av nykvernede kaffebønner hver morgen.

Spør en hvilken som helst kaffe-entusiast og de vil bekrefte at om du ønsker å få den beste kraften ut av kaffebønnene, bør de kvernes rett før de kommer i kontakt med det varme vannet.

Med Bodum elektronisk kaffekvern velger du selv hvor grov- eller finmalt kaffe du ønsker.

Stelton Presskanne
Stelton presskanne rommer 1 liter kaffe noe som gir 8 små kaffekopper i størrelsen 1,25 dl eller ca. 4 fulle kaffekrus.

Den flott designede presskannen er laget av solid ABS plastikk og har en glassinnsats. Sammen sørger disse for at kaffen holder seg varm i en god stund etter kaffen er presset.

Andre Steder på Nettet: