Utgave # 19 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Kaffekanne og Varmetap
En god kaffekanne skal kunne bevare varmen på kaffen en lenger periode. Disse kaffekannene går også under navnet termokanne. Dette gir mulighet til å trakte en større porsjon kaffe, og så bevare denne varm utover arbeidsdagen eller TV-kvelden. 

Men hvor lenge skal en kaffekanne bevare varmen. Hvor lenge skal man kunne forvente at kaffen holder seg varm etter man har helt den over i kanne.

Under en test som ble gjort av DinSide testet de hvor mye varmetap kaffekannen hadde hatt etter 3 timer. Her fant de ut at den beste kannen hadde gått fra 95,5 grader etter 25 minutter og ned til 89,6 etter tre timer. 

Den dårligste kaffekannen startet på 89,7 grader allerede etter 25 minutter, og etter 3 timer var temperaturen nede på 62,6. Dette viser at det er en stor forskjell i hvor lenge en kaffekanne klarer å ta vare på varmen. Testen benyttet ikke data for lenger enn 3 timer, så det er vanskelig å gjette hvor lenge kaffen fortsatt var drikkbar på de beste kannene.

Kaffekanne
Valget av kaffekanne bør gjøres basert på flere behov. Hvor stor kaffekanne trenger du, hvilket design liker du best og hvor viktig er det at kaffekannen holder på varmen?

Det er også viktig at kaffekannen ikke drypper.

Vi har sett på flere kaffekanner, eller termokanner slik at du kan få en bedre oversikt.

Tiger Kaffekanne
Tiger kaffekanne er en velkjent og klassisk kaffekanne tilgjengelig i ulike utgaver i sort, krom og børstet stål.

Kaffekannene fra Tiger er kjent for å holde godt på varmen, og jeg har funnet en rekke positive tilbakemeldinger på kaffekanner fra Tiger.


Eva Solo Kaffekanne
Eva solo kaffekanne er en termokanne med anti-drypp system som gjør det enkelt å helle kaffe eller annen drikke i koppen uten å søle.

Eva Solo har et patentert anti-drypp system. Kaffekanner som drypper er noe av det mest irriterende som er, spesielt når man har tatt frem pen-duken.

Med en Eva Solo kaffekanne vil dette problemet reduseres betraktelig.

Andre Steder på Nettet: