December 2018
Laktációs vezetői munkakörre pályázók (Emerging Leaders in Lactation, ELL) ösztöndíja: 
A laktációs gondozás hozzáférhetőbbé tétele az indonéziai Medanban
A  Laktációs vezetői munkakörre pályázók ösztöndíja 2017-ben új ösztöndíjprogramként azzal a céllal jött létre, hogy az IBCLC vizsgára jelentkezők és a jövőbeli vezetők körében a sokszínűség, az igazságosság és a befogadás kultúráját előmozdítsa. Az IBCLC vizsgára jelentkező olyan szakemberek, akik vezetői képességeiket bizonyítják, és akik a szakmai munkában és a szakmai vezetés körében történelmileg alulreprezentált csoporthoz tartoznak, továbbá akik egyébként esetleg nem lennének képesek az IBCLC minősítés megszerzésére, az ELL ösztöndíjra pályázhatnak.
 
Az ELL ösztöndíjasok első osztálya most szerzi meg az IBCLC minősítést, és tagjai már most is sokat tettek a közösségeikért! Ingrid Siahaan, MD, MPH, IBCLC a Laktációs vezetői munkakörre pályázók első olyan csoportjába tartozik, akik IBCLC minősítést szereztek. Ingrid az indonéziai Medanban dolgozik. Amikor az első gyermekét szoptatta, egy másik tartományba kellett utaznia, hogy megtalálja a számára szükséges támogatást. Most azon dolgozik, hogy a szoptatási ismeretek és gondozás hozzáférhetőbbé váljon a régióban élő más nők számára. Itt elolvashatja a történetét.  
„Nagyon nehéz időszak volt az elsőszülött gyermekemet szoptatása közben, amíg az akkor hét hónapos fiammal segítséget nem kaptam egy olyan gyermekorvostól, aki IBCLC-ként is dolgozott egy másik tartományban. Akkor elhatároztam, hogy IBCLC leszek, hogy segítsek az anyáknak és a csecsemőknek a zökkenőmentes és boldog szoptatásban.”

Ingrid Siahaan, MD, MPH, IBCLC
#GivingTuesday a nagylelkűség világnapja, amit 2020. december 1-jén ünneplünk.
 
Az idei év Adakozókeddjén álljon ki a szoptató családok és IBCLC-k mellett világszerte, és segítsen leküzdeni az IBCLC minősítés megszerzésével kapcsolatos pénzügyi akadályokat, és adományozzon a:
A MILCC jövőképe az, hogy világszerte minden család kultúrájának megfelelő ellátást kaphasson egy IBCLC-től.
 
Adományozzon az Adakozókedden, támogassa azokat a feltörekvő szakembereket, akik pénzügyi ösztöndíjra pályáznak az IBCLC minősítés elnyeréséhez.
Az IBCLC vizsga eredményei:
Miért kell várni?
Mivel a jelöltek oly sokat készültek az IBCLC vizsgára, az IBLCE® teljesen megérti, hogy a jelentkezők, amilyen hamar csak lehet, szeretnék megkapni eredményeiket. Az eredmények véglegesítéséhez azonban időre van szükség – és ennek két oka van, amelyek végső soron az IBCLC-k és a jelöltek javát szolgálják.
 
Az IBCLC cím egy valóban globális minősítés. 122 országban több mint 32 500 IBCLC működik, az IBCLC világszerte jól ismert, és a legmagasabb színvonalat jelenti a laktációs gondozás terén. Mivel világszerte elismert minősítés, így sok szoptató család olyan szakemberekkel kíván dolgozni, akik IBCLC-k. Egy globális program szakmai vizsgájának pontozásakor a folyamatot minden olyan nyelven el kell végezni, amelyen a vizsga letehető. Az IBCLC esetében ez 17 nyelvet jelent.
 
Miután a vizsga lezajlott, megkezdődik az utólagos elemzés. Az IBCLC vizsga eredményeit kérdésenként felülvizsgáljuk. Ha váratlan teljesítmény tapasztalható bármely kérdésnél, azt az adott témakörök szakértői vizsgálják meg. Ez a gondos felülvizsgálat időt vesz igénybe, de a végső cél az, hogy az IBLC vizsga résztvevői a legigazságosabb és legpontosabb eredményeket kapják.
 
Ha Ön részt vett a 2020. szeptemberi IBCLC vizsgán, akkor tájékoztatni fogjuk arról, hogyan érheti el az eredményeket a naptári év vége előtt.

Az IBCLC egy valóban globális minősítés, amely gondos felülvizsgálatot igényel minden olyan nyelven, amelyen elérhető, és célja, hogy elősegítse az igazságosságot és a pontos eredményeket.
Módosított ideiglenes iránymutatás a technika alkalmazásáról az 1., 2. és 3. útvonal szerinti klinikai gyakorlatra vonatkozó előírásának való megfeleléshez
meghosszabbítva 2021. szeptember 30-ig
A COVID-19 világjárvány folyamatos világméretű hatása miatt az IBLCE 2021. szeptember 30-ig továbbra is lehetővé teszi a minősítésre való jogosultsághoz szükséges klinikai gyakorlati óraszám technika alkalmazásával történő teljesítését.
 
Az első alkalommal vizsgára jelentkezők és felügyelőik, illetve mentoraik a Módosított ideiglenes iránymutatás a technika alkalmazásáról az 1., 2. és 3. útvonal szerinti klinikai gyakorlatra vonatkozó előírásának való megfeleléshez című dokumentum (eredeti kiadás: 2020 május és április, ismételt kiadás: 2020 október) elolvasásával tájékozódhatnak arról, hogy hogyan tudnak a technika alkalmazásával megfelelni a klinikai gyakorlati alkalmassági követelményeknek. 
2021. évi újraminősítéssel kapcsolatos emlékeztető:
Ismerje meg az új követelményeket
2021 mindjárt itt van, és, sokak számára ez azt jelenti, hogy itt az ideje az IBCLC újraminősítésével foglalkozni.
 
Felhívjuk a figyelmét, hogy az IBCLC minősítési program rendszeres, átfogó felülvizsgálata eredményeképpen a jövő évtől számos változás lesz az IBCLC vizsgára vonatkozó követelményekben. Alább találja a módosítások összefoglalását.
 
Az újraminősítésre jelentkező IBCLC-knek minden ötéves újraminősítési ciklus során a következő új követelményeknek kell megfelelniük:
 
  • 250 óra laktációs szaktanácsadói (teljes vagy részmunkaidőben, önkéntesként vagy fizetett munkával szerzett) gyakorlat
  • Alapvető életmentéssel kapcsolatos képzés (például CPR vagy NRP) 
Változások az IBLCE vezetőségében
Az IBLCE örömmel jelenti be három energikus, új vezető megválasztását az IBLCE igazgatótanácsába! Az IBLCE szeretettel köszönti Jennifer Dayt, Bayyinah Muhammadet és Kristi Salisbury-t az IBLCE Igazgatótanácsában. 
Jennifer Day, IBCLC, CLE, CLS, RLC, BD Nemzetközi Vizsgabizottság által minősített laktációs szaktanácsadó, és születéskísérő dúla, a Feed the Babes, LLC alapítója és tulajdonosa, aki otthoni és klinikai, szakképzett szoptatástámogatást és dúlaszolgáltatásokat nyújt. Jennifer a Michigan Breastfeeding Network (MIBFN) közösségépítő projektvezetője és a Délkelet-michigani Színesbőrű IBCLC-k Egyesületének (Southeast Michigan IBCLC's of Color) egyik alapító tagja. 
Bayyinah Muhammad, BSN, RN, IBCLC gyakorlati szakember, aki a vajúdás és a szülés területén dolgozik nővérként és IBCLC-ként. Dúlaként sokféle környezetben szerzett több, mint 10 éves tapasztalatot. Tagja továbbá az Amerikai Nővérszövetségnek (American Nurses Association); a Nőgyógyászati, Szülészeti és Csecsemőápolók Egyesületének (Association of Women’s Health, Obstetric, and Neonatal Nurses) és a Sigma Theta Tau Nemzetközi Ápolástudományi Társaságnak (Sigma Theta Tau International Honor Society of Nursing). 
Kristi Salisbury, CDM, CFPP, RD az IBLCE nyilvános tagjaként szolgál, a dk Foodservice Solutions, LLC tulajdonosa, amely egészségügyi létesítményekkel működik együtt, hogy élelmezéssel kapcsolatos útmutatást nyújtson működésük javításához. Vezetői szemináriumokat dolgoz ki, és azokon előad azzal a céllal, hogy az éttermi igazgatók jobb vezetőkké válhassanak. Továbbra is aktív szerepet tölt be a szakmai szövetségekben, hogy új lehetőségeket teremtsen élelmezésvezetők és dietetikusok számára. 

A magánéletben feleség, mindhárom gyönyörű lánygyermekét szoptatta. 
Amint arról az utolsó IBLCE tájékoztatóban beszámoltunk, az IBLCE új elnöke Marin Skariah, MSN, FNP-BC, RNC-MNN, C-EFM, az USA Connecticut államában IBCLC. Annabelle MacKenzie, megválasztott elnök, MA, aki a brit Suffolkban IBCLC, és a most leköszönő elnök, Norma Escobar, RLC, az USA Észak-Karolina államában IBCLC, igazgatótanácsi tanácsadói tisztséget fognak betölteni. Kelly Valceanu, DNP, MA, MSN, CNM, IBCLC a pénztárosnak lett megválasztva. Roberto Issler, MD, IBCLC a brazil Porto Alegrében és Mona Sakr, MBBS, Msc, aki IBCLC Ajmánban, az Egyesült Arab Emírségekben az igazgatótanács felső vezetői lesznek. Az IBLCE köszönetet mond nekik azért, hogy kulcsfontosságú vezetői szerepeket vállaltak, különösen ebben a nehéz időszakban.

Végezetül az IBLCE őszinte köszönetet és egyben búcsút mond Clifton Zenon, Jr.-nak, címei: DNP, MSN, RN, IBCLC, RLC, akinek IBLCE igazgatótanácsi megbízatásának második időszaka nemrég fejeződött be. Az IBLCE nagyra értékeli az elmúlt hat évben végzett vezetői munkáját, és minden jót kíván neki!
 
Az IBLCE igazgatótanácsáról további információ az IBLCE honlapján található.
Legyünk etikusak! Az IBLCE elnöke előadásában bemutatta az IBCLC Laktációs Szaktanácsadók Szakmai Viselkedési Kódexét 
A független Nemzetközi Laktációs Tanácsadók Egyesületének (International Lactation Consultants Association®, ILCA®) idei konferenciáján az IBLCE elnöke, Norma Escobar, IBCLC, RLC érdeklődő közönségének előadást tartott Az IBCLC Laktációs Szaktanácsadók Szakmai Viselkedési Kódexéről, azaz a CPC-ről. Az előadás a CPC-hez kapcsolódó eljárások aktualitásairól szólt, és statisztikai információkat szolgáltatott az IBCLC etikai és fegyelmi eljárásával kapcsolatban.
 
Az előadás első felében a különböző típusú szervezetek közötti különbségekkel foglalkozott. Az olyan tagszervezetek, mint az ILCA, a tagokra, míg a minősítő testületek, mint például a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottság (International Board of Lactation Consultant Examiners, IBLCE) a közérdekre, jellemzően az egészségre és a biztonságra, valamint az egészség és a biztonság előmozdítását célzó objektív normáknak megfelelő szakemberek elismerésére összpontosítanak.
 
Azt is megjegyezte, hogy bármely szakma fő ismérve a szakmai magatartás kódexe, mivel a szakemberek felelősséggel tartoznak ügyfeleikért vagy betegeikért. Az IBCLC-k munkája nagy felelősséggel jár, és a bizalomra épül, hiszen csecsemőkkel és szoptató családokkal dolgoznak együtt. A szakmai magatartási kódexekhez kapcsolódó eljárások az etikai és fegyelmi eljárás „közlekedési szabályai” nyilvános dokumentumok, így minden érdekelt tudja előre, hogy mit várhat el. A cél a tisztességes és elfogulatlan bánásmód. Hangsúlyozta, hogy a szakmai magatartási kódexekből eredő kérdések potenciálisan egészségügyi és biztonsági kérdéseket is felvetnek, valamint a szakemberek megélhetését is érintik. Ezért rendkívül fontos, hogy az ilyen etikai kérdéseket az illetékesek semleges módon, gondosan és átgondoltan közelítsék meg.
 
Az előadás az IBCLC programra vonatkozó múltbeli adatokat is bemutatott, többek között azt, hogy 2010 és 2020 között 94 etikai panasz érkezett. A benyújtott panaszok többsége a közösségi média használatára, a titoktartásra, a gyakorlati kérdésekre és más egészségügyi szolgáltatók működésének kifogásolására vonatkozott.
 
Az előadás kiemelte a szakvélemények hasznos mivoltát, melyek a tájékoztatást szolgálják, és etikai megfontolásokat is figyelembe vesznek.
 
Végezetül a prezentáció kiemelte, hogy az IBLCE hogyan használ egy online portált arra, hogy hogy felgyorsítsa az etikai szempontok bemutatását, ami különösen fontos a COVID-19 járvány idején.
Kövessék az IBLCE-t a közösségi médiában