Werkbaarheidsfonds Dienstencheques

Casting in het kader van onze

sensibiliseringscampagne voor de klant 2024-2025

Dagelijks gebruik van huishoudelijke producten: 

de effecten op de gezondheid van huishoudhulpen’

In het kader van het Werkbaarheidsfonds, zal Vorm DC enkele video’s ontwikkelen om de klant bewust te maken van de effecten van het dagelijks gebruik van bepaalde huishoudelijke producten op de gezondheid van zijn/haar huishoudhulp.

 

Verschillende studies hebben aangetoond dat het herhaald gebruik van huishoudelijke producten schadelijk kan zijn (ademhalingsproblemen, hormoonverstoorders, allergische reacties ...) voor de gezondheid van huishoudhulpen. Deze studies hebben echter ook meerdere oplossingen naar voren gebracht om de risico's te beperken.

 

De volgende sensibiliseringscampagne benadrukt 4 eenvoudige acties die de klant kan ondernemen om te zorgen voor de gezondheid van zijn/haar huishoudhulp en zo bij te dragen aan het welzijn op het werk:

  • Verlucht de kamers waarin de huishoudhulp werkt.
  • Laat altijd de etiketten op de producten.
  • Vermijd spuitbussen.
  • Ban bleekmiddel en ammoniak.


We zijn op zoek naar verschillende huishoudhulpen (NL & FR), met alle mogelijke profielen (leve de diversiteit!), die bereid zijn te getuigen over een bepaalde situatie die ze meemaakten op het werk waarbij het gebruik van huishoudelijke producten een negatieve impact had op hun gezondheid (allergieën, ademhalingsproblemen, zwangerschap …). 


De huishoudhulpen werden gesteund door de klant in deze situatie, en samen hebben ze een oplossing gevonden en deze in de praktijk omgezet.


Resultaat? Eén dynamische video met een duidelijke maar positieve boodschap! We publiceren deze video op de campagnewebsite www.iktoonrespect.be, Facebook en LinkedIn.


Heb jij in jouw team een huishoudhulp die hierover kan getuigen? Leg deze kandidaatoproep voor aan de huishoudhulp die jij in gedachten hebt. Je mag hem/haar zeker helpen om de nodige stappen te ondernemen!


Wat we aanbieden aan je huishoudhulp:


  • Een dag als geen ander …
  • Een nieuwe ervaring in een opnamestudio met een team van professionals.
  • Ze worden onder handen genomen door een professionele make-up artist en hairstylist.
  • Een goodiebag …


Wat we aanbieden aan jou, als bedrijf:


  • De mogelijkheid om je huishoudhulp een buitengewone ervaring te laten beleven.
  • Een financiële tegemoetkoming van € 142,50 (wat overeenkomt met een werkdag van 8 uur, € 17,75/uur), gezien je huishoudhulp zich een hele dag zal moeten vrijmaken.


De kandidaturen (kort filmpje + foto) moeten ten laatste op 16/08/2024 opgestuurd worden naar alexandrine.morant@form-ts.be. Wij kijken er alvast naar uit!


Enkel gericht naar huishoudhulpen die ressorteren onder het PSC 322.01.

Vorm DC
Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86 C bus 302, 1000 Brussel
Linkedin