Utgave # 24 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Ølglass til Pilsner
Selv om det er blitt populært med mer avanserte øltyper de siste årene, må vi ikke glemme pilsneren. Pils har stått sentralt som en del av norsk øl-kultur i lang tid. Øltypen har fått navnet etter at den opprinnelig ble brygget i byen Pilsen i Sveits.

Pilsner serveres gjerne i halvliterglass eller mindre glass på rundt 35 cl. Ølen skal nytes kald og skal helst tappes fra tappekran. Ølglass til pils finnes i utgaver både med og uten stett. Det er de mindre pilsnerglassene som gjerne kommer med stett, mens de større halvliterglassene kommer uten stett.

Selv om Norsk pils har begynt å tape markedet til importerte øltyper, står fortsatt pils (inkludert internasjonale ølsorter) for over 90 % av det norske ølmarkedet. Dette betyr at selv om Nordmenn er interessert i å smake nye ølsorter, så er vi fortsatt tro til de gamle tradisjonene.
Erik Bagger Ølglass
Erik Bagger ølglass byr på stil og eleganse. Med fokus på å bringe kvalitet inn i de produktene vi benytter til daglig har Erik Bagger utviklet flere serier med glass og servise til ulike anledninger.

Ølglassene til Erik Bagger er designet i Dansk tradisjon. Glassene er perfekte om du ønsker et glass øl til middagen eller til en rolig kveld hjemme i stuen.

Rosendahl Ølglass
Rosendahl Grand Cru serien er også designet av Erik Bagger fra Danmark.

Ølglasset i Grand Cru serien har et volum på 50 cl og kommer på stett. Glassene har en høyde på 18 cm.

I Grand Cru serien finner du også matchende snapsglass så vel som servise og skåler til både nøtter og potetgull.

Riedel Ølglass
Riedel ølgass i serien Veritas. Veritas serien er en ny serie med vinglass og ølglass fra Riedel.

Riedel Veritas serien ble lansert i 2014 etter at Georg Riedel ønsket å lage en serie med glass som var visuelt pene og en fryd å holde samtidig som de var konkurransedyktige på pris.

Veritas Riedel ølglass er maskinlaget, men har beholdt mye av kvaliteten og karakteren til de munnblåste glassene. Riedel ølglass har et volum på 43 cl, og har en høyde på 16 cm. 

Andre Steder på Nettet: